Rakkaus ja seksuaalisuus-työpaja 24.5.

Milloin 24.5. klo 18-21.30

Missä: Sidontastudio Rihmos, Näsilinnankatu 22 A, 2. krs.

Hinta: 40/33e (alennushinta työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille). Huom! jos ilmoittaudut yhdessä kaverin kanssa niin saatte molemmat 5e alennusta!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: markus.savander@gmail.com

Koetko rakkautesi ja seksuaalisuutesi olevan yhteydessä toisiinsa vai onko yhteydessä ongelmia?

Koetko rakkautesi ja seksuaalisuutesi olevan yhteydessä toisiinsa vai onko yhteydessä ongelmia?

Sydän- ja seksuaalikeskukset ovat keskeisiä ihmisen energiakeskuksia, molemmat hyvin voimakkaita – ja haavoittuvaisia. Kun nämä keskukset ovat sujuvassa yhteydessä toisiinsa, meidän on mahdollista kokea koko kehon täyttäviä rakkauden kokemuksia. Voimme kokea parhaimmillaan syvällistä vapautta ja täyttymystä kun eläimellinen, dynaaminen seksuaalinen elinvoimamme ruokkii sydämen kykyä kokea rakkautta.

Tässä yhteydessä ei tarkoiteta rakkaudella ainoastaan romanttista rakkautta tai seksuaalisuutta ainoastaan seksin harrastamisena. Meidän seksuaalisuutemme on aina läsnä, kaikissa ihmissuhteissamme sekä yksin ollessamme. Kyky nauttia yhteydestä, kehollisuudesta ja aistillisuudesta toisen ihmisen kanssa, oli kyseessä sitten ystävä, romanttinen kumppani, joku muu läheinen tai vaikka uusi ihminen, voi ja saa sisältää myös seksuaalikeskuksen aktivoitumisen.

Yhteys seksuaalisuuden ja rakkauden välillä on kuitenkin monilla meistä häiriintynyt jo lapsena, jos vanhemmat eivät osaa tukea lapsen luonnollista eroottista heräämistä vaan esimerkiksi tuomitsevat tai torjuvat sitä. Lisäksi monet ympäröivän kulttuurimme mallit, kuten vaikksapa pornon antama kuva seksistä tai toisaalta keho- ja nautintokielteisen moralismi, voivat aiheuttaa vääristymiä ja hämmennystä seksuaalisuuden ja rakkauden väliseen yhteyteen liittyen.

Näiden ilmiöiden myötä rakkauden ja seksuaalisuuden alkuperäinen yhteys katkeaa ja seksuaalisuus saattaa dissosioitua rakkaudesta. Vapauden toteuttamisesta saattaa tulla holtittomuutta kun annamme intensiivisen seksuaalienergian johdattaa meitä sydäntämme kuuntelematta. Tai sitten seksuaalienergiamme on ikään kuin loukussa emmekä uskalla ilmaista itseämme ja kehollista kykyämme rakastaa vapaasti, vastuullisesti ja rakentavasti. Rajamme saattavat olla hauraat ja epäselvät, jolloin joko suljemme yhteyden tai avaamme itsemme yhteydelle liian nopeasti.

Tässä työpajassa tutkitaan kosketuksen, energiankierrätyksen jakamisen ja meditaation keinoin seksuaalisuuden ja rakkauden kokemuksen yhdistymisen esteitä ja mahdollisuuksia.

Työpaja on kaikille avoin ja parit eri harjoituksiin valitaan paikan päällä. Voit kuitenkin tulla paikalle myös kumppanisi kanssa ja voitte päättää tehdä tietyt harjoitukset keskenänne.

Osassa harjoituksia on intiimejä elementtejä ja myös fyysistä läheisyyttä, joiden syvyyttä voi säädellä omien rajojen ja tarpeitten mukaan. Työpaja ei sisällä alastomuutta.

Työpajaa suositellaan henkilöille, joilla on jo jonkinlainen kosketus tantraan (toiveena vähintään pari aiempaa työpajaa).

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *